Dětské masky řádily v kulturáku

10.02.2014 18:10

 Dětský maškarní rej se konal v neděli 9. února ve stříbrském kulturním domě. Veselé odpoledne připravili pracovníci DDM ve spolupráci s Milanem Mudrochem a MKS ve Stříbře. Parket se rychle zaplnil tančícími a soutěžícími dětmi. "Přišlo kolem sto padesáti masek, které doprovázeli rodiče i další příbuzní. Děti měly bohatý program. Tančily, kroužily s obručemi, hádaly odpovědi na otázky a podobně," uvedla zaměstnankyně Domu dětí a mládeže ve Stříbře Eva Tomešová.

Čtyřletá Terezka Peričková byla za malou vodnici. "Tatínek mi udělal sám klobouk. Líbí se mi tu a tancuji," řekla zelená holčička.

Mezi nejmladší návštěvníky patřil 1,5letý Pavlík Rabada. "Dost nás překvapil, je tu moc hodný, ani ho nepoznáváme. Je z toho celý vykulený, rozhlíží se, dokonce i tancoval," smáli se jeho rodiče Rabadovi.

Za krásnou ohnivou Španělku přišla desetiletá Tereza Chudáčková. "Kostým mi ušila maminka, jako vždycky. Minulé roky mi šila Rusalku, Marfušu, Kleopatru, šije kostýmy i mému bráškovi a sestřenici. Vždycky se dívám, jak to dělá, také bych se chtěla naučit takhle hezky šít," řekla malá slečna.


 

MarS

 
Zpět